Join Truck Conversion Today
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
 
Old 09-22-2003, 07:26 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 17
Default

Ok everyone I need some help. This weekend I got in and started the truck and ran it on high for awhile doing somethings around the homestead and when I got in to go for a ride I had a warning/info message on dash to check brakes at next stop and the ABS light was on also. The only thing that happened was when I started up the trcuk I turned around to get something form the back and hit the brakes by mistake a few time before the air pressure built up. Don't know if that did anything. Anyway does anyone have suggestions what to look for? The light won't go off so evidently the system detected some sort of fault. I didn't have time to check the manual yet. Any help would be appreciated. Took for a short ride and everything seemed OK.

Thank,
Charlie

2000 Volvo 610 Motorhome "Dixie"
Pulling a 32' Newmar Fiver
__________________

smokin is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2003, 09:02 AM   #2
Ox
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Arizona
Posts: 37
Default

Coincidence. Suzy Q had the same thing happen on Sunday morning. The fault code translated to a low voltage condition on the sensors.

She sat at her destination for the day. Upon starting again for the trip home, the ABS light did not come on again.

If it pops up again, I'm taking her to the shop for a check.

If you light does not go off, I wouldn't wait long.
__________________

Ox is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2003, 04:37 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: N.E. Ohio
Posts: 768
Default

I think we don't use them enough.

About 2 months ago I started to get a low coolant warning, checked & rechecked and had plenty of fluid. Finally took it in for a few items and had them check that, ended up replacing that sensor. Just got it back and this past weekend I got a low oil level warning light that faintly was trying to come on.(full oil) It ended up going out within 20 minutes.

I think these things don't get used like their used to.

Bill

2003 28' Show Hauler Motorhome on a 1995 FL 120 www.showhauler.com
Warpath is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2003, 08:32 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 17
Default

Well Not gonna believe this one but the same that happened to Chris happened to me. Got in yesterday to check it out and take a ride. Guess what NO LIGHTS or Fault codes. Go figure "Dixie" is getting tempramental on me.

2000 Volvo 610 Motorhome "Dixie"
Pulling a 32' Newmar Fiver
smokin is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2003, 09:20 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Cincinnati Ohio USA
Posts: 286
Default

check slack adjusters....?...
geof is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.